Sve započinje osobnom higijenom. Pomoću donjih pokazatelja pratite osobnu higijenu kuhinjskog osoblja kako biste smanjili kontaminaciju hrane.
Osobna higijena često je uzrok mnogih slučajeva trovanja hranom. Nažalost, često ni ne razmišljamo o tome. Osobna higijena kuhinjskog osoblja ključna je u sprečavanju kontaminacije hrane. Za početak, pogledajmo što bi vaše osoblje trebalo obući.
Osim pravilne odjeće, pozornost treba posvetiti i svakodnevnim aktivnostima.
NE: | DA: |
Ne njušite hranu. | Neka vaši nokti budu kratki i čisti |
Ne kuhajte tijelo tijekom kuhanja / posluživanja | Održavajte kosu i bradu čistom i urednom - dugu kosu treba obrezati |
Nemojte brisati lice / nos u rame. | Operite ruke često sapunom. |
Ne dirajte uši. | Radnu površinu održavajte čistom |
Ne brišite znoj golim rukama. | Za kuhanu i sirovu hranu koristite različite daske za rezanje i noževe |
Ne nosite nakit | |
Ne dolazite na posao ako ste bolesni |
Tijekom vršnih sati, u kuhinji može biti prilično stresno. Nitko se ne želi ozlijediti. Evo nekoliko savjeta koji će vam smanjiti rizik od nezgoda:
Svatko u kuhinji odgovoran je za sigurnost kuhinje. Briga i disciplina svih prisutnih ključni su za sprečavanje nezgoda na radnom mjestu.
Kliknite gumb ispod i izaberite dodaj na početni zaslon. Kliknite gumb iznad i izaberite dodaj na početni zaslon. Kliknite gumb ispod i izaberite dodaj na početni zaslon. Kliknite gumb ispod i izaberite dodaj na početni zaslon.