Sklad okusa
Najprikladniji trenutak za žetvu ne ovisi samo o okusu i mirisu, već i o zvuku. Tada to postaje utrka s vremenom, kako bi se zarobio okus i kvaliteta.
![Mahuna – test loma Mahuna – test loma](/chef-inspiracija/odrzivi-uzgoj/berba/jcr:content/parsys/content-aside-footer/tipsandadvice_203702/image.img.jpg/1591226248504.jpg)
Mahuna – test loma
Ako mahuna u trenutku loma proizvede lijep hrskavi zvuk, spremna je za berbu.
Isprobajte recept naših kuhara
Mrkve nisu tipični sastojak deserata. Ako je koristite u pravim omjerima, možete pripremiti ukusnu tortu.
![Bundeva – test udarca Bundeva – test udarca](/chef-inspiracija/odrzivi-uzgoj/berba/jcr:content/parsys/content-aside-footer/tipsandadvice_424764/image.img.jpg/1591226239129.jpg)
Bundeva – test udarca
Jako udarite bundevu. Ako zvuči šuplje, spremna je za berbu.
![Luk – test padanja Luk – test padanja](/chef-inspiracija/odrzivi-uzgoj/berba/jcr:content/parsys/content-aside-footer/tipsandadvice_338151/image.img.jpg/1591226243664.jpg)
Luk – test padanja
Kada lišće otpadne s biljke, spremna je za berbu.
![Rajčice – test trešnje Rajčice – test trešnje](/chef-inspiracija/odrzivi-uzgoj/berba/jcr:content/parsys/content-aside-footer/tipsandadvice_108521/image.img.jpg/1591226249022.jpg)
Rajčice – test trešnje
Protresite grm rajčice. Ako rajčica padne, spremna je za berbu.
![Tamarind – test kucanja Tamarind – test kucanja](/chef-inspiracija/odrzivi-uzgoj/berba/jcr:content/parsys/content-aside-footer/tipsandadvice_114830/image.img.jpg/1591226244311.jpg)
Tamarind – test kucanja
Pokucajte po tamarindu. Ako zvuči šuplje, spreman je za berbu.
Isprobajte recept naših kuhara
Šparoga je povrće s izuzetnim, posebnim okusom. Isprobajte ovu neuobičajenu kombinaciju s kokosovim mlijekom.
![Jeste li znali? Jeste li znali?](/chef-inspiracija/odrzivi-uzgoj/berba/jcr:content/parsys/content-aside-footer/tipsandadvice/image.img.jpg/1666190927189.jpg)
Jeste li znali?
Najbolje vrijeme za žetvu začinskog bilja su večernji sati, kada je niža temperatura te nisu uveli. Sušenje se odvija brzo, kako bi se čim prije zarobila njihova aroma.
![Ništa se ne baca Ništa se ne baca](/chef-inspiracija/odrzivi-uzgoj/berba/jcr:content/parsys/content-aside-footer/tipsandadvice_750203/image.img.jpg/1585727704090.jpg)
Ništa se ne baca
Nakon žetve, lišće mrkve i luka ostavljaju se na zemlji i zaoravaju se, što rezultira prirodnim kompostom bogatim hranjivim tvarima.