Torta od mrkve
Mrkve nisu tipični sastojak deserata. Ako je koristite u pravim omjerima, možete pripremiti ukusnu tortu.

Sastojci
Torta
-
mlijeko 500.0 ml
-
jaje (60 g/kom) 300.0 g
-
mrkva 300.0 g
-
šećer u prahu 200.0 g
-
mljeveni orasi 140.0 g
-
prašak za pecivo 12.0 g
-
limun (75 g/kom) 75.0 g
-
Rama Culinesse Profi tekuća biljna mast 0,9L 5.0 ml
Serviranje
Priprema
-
Torta
- Bjelanjke stucite s pola šećera u gusti snijeg.
- Umiješajte jaja, ribanu limunovu koricu, mlijeko, orahe, naribanu mrkvu, preostali šećer, prašak za pecivo i krumpirove pahuljice i zamiješajte sa snijegom.
- Posudu za pečenje premažite s Rama Culinesse Profi.
- Stavite pripremljenu masu u posudu za pečenje.
- Pecite 50 minuta na 1700C.
-
Serviranje
- Izrežite kolač na komade.
- Ukrasite s Carte d'Or preljevom od šumskog voća.
- Ako želite, dodajte tučeno vrhnje.