Mnogo je načina da svoj jelovnik učinite zdravijim. Ispod je nekoliko jednostavnih savjeta za pripremu zdravijeg obroka.
Razumijevanje deklaracija o hrani
Oznake hrane sadrže podatke o proizvodu, uključujući njihovu hranjivu vrijednost. Znanje kako pravilno čitati oznake hrane i njihove hranjive vrijednosti može vam pomoći da donesete zdravije odluke. Postoji nekoliko načina za to:
- Pročitajte informacije kako biste ih mogli podijeliti sa svojim gostima.
- Informacije o prehrani koristite za stvaranje uravnoteženih, raznolikih i zdravijih obroka.
- Prepoznajte i identificirajte sve potencijalne alergene.
- Zakažite posebne dijete za posebne goste.
Značajke zdravih obroka
Saznajte više o značajkama zdravog obroka i kako ih koristiti za stvaranje boljeg jelovnika za vaš restoran. To mora biti zdrav jelovnik.
- Opremljen odgovarajućim podacima o prehrani.
- Sastavljen na uravnotežen način.
- Sadrže umjerene količine preporučenih hranjivih sastojaka.
- Sastoji se od raznolikih.