Menu

Sve više i više ljudi želi smanjiti količinu mesa koju jedu. Vrijeme je da detaljno provjerite svoj izbornik. Nudite li pravo jelo za praćenje ovog trenda?

Sve veća briga za zdravlje i utjecaj na okoliš pokretačka je snaga biljnih namirnica. Neki gosti samo smanjuju količinu mesa koju pojedu, djelomično ga zamijene povrćem i neće u potpunosti eliminirati meso iz njihove prehrane. Drugi potpuno uklanjaju životinjsku hranu iz svoje prehrane. Pokažite im da vam je stalo do njih i istaknite nove trendove na svom jelovniku.

Neka to bude očito

Vegetarian menu option

Ne skrivajte svoje vegetarijanske i veganske ponude u zasebnom odjeljku izbornika. Jasno ih označite. To lako možete učiniti sa simbolima. Pripremite recepte tako da budu fleksibilni, a mesnu komponentu možete lako ukloniti i zamijeniti biljnim sastojkom ako to žele vaši gosti.

Isto vrijedi i za web. Ne zaboravite ažurirati svoj izbornik na svojoj web stranici i društvenim mrežama kako bi vaši gosti bili dostupni dok istražuju nove mogućnosti.

 

Moć jela bez mesa


Trend je bez mesa! Na primjer, ako želite slijediti trend, možete odabrati dan s posebnom ponudom, npr. "nemasni petak" ili neko vremensko razdoblje, npr. mjesec dana promovirate veganska jela kako biste obavijestili svoje goste o vašoj novoj ponudi.

U svoju udarnu ponudu uključite barem jedno vegetarijansko ili vegansko jelo. Učinite ovo jelo zvijezdom svog jelovnika.

Biljni proteini

Delicious meat-free burger

"Biljni proteini" postali su vrlo važni. Označite ih u svom jelovniku. Možete istaknuti i druge prednosti jestivog bilja, npr. broj kalorija ili sadrže li zdrave masti.

 

Eksperimentirajte s mesnim nadomjescima

Meatless meat substitute dish

Neki će gosti i dalje žuditi za okusom mesa. Na raspolaganju su mnoge nove i ne tako nove zamjene za meso. Proizvodi koji gotovo u potpunosti zamjenjuju hamburgere od mesa, kobasice, "komade piletine" i slično. To nije nešto što trebate sakriti - zato to istaknite na svom jelovniku i na svojim društvenim mrežama.

 

Neka vaš jelovnik sjaji

Budite kreativni u svojim opisima hrane. Odvojite vrijeme da imena jela učinite što privlačnijima i da impresionirate svoje goste. Istaknite prednosti, riječima predstavite okuse.

 

Dodajte osobnu bilješku

Plant-based pasta dish

Ako pripremate nemasni obrok, to ne znači da će okus jela biti gori ili da ćete imati puno dodatnog posla. Dodajte bilje ili biljne mješavine, koristite brzo kuhane osnove ili isprobajte Knorr Snagu ukusa.