Izračunajte troškove svojih sastojaka kako biste postavili prodajnu cijenu svojih jela.
Važno je znati cijenu sirovina, tj. troškovi hrane jer izravno utječu na profitabilnost restorana. To je trošak vaših sastojaka i ne uključuje ostale troškove poput rada i režijskih troškova.
Razumijevanje osnova troška hrane važno je kako biste mogli:
Sljedeći alati i proračuni važni su za proračun troškova sirovina:
Kako izračunavamo troškove za svaki standardni recept?
Nakon što izračunate cijenu hrane, možete odrediti prodajnu cijenu svojih jela. Osnovna formula je:
Vaša prodajna cijena treba sadržavati sve troškove i dobit koje želite ostvariti.
Iznos varira od restorana do restorana, a utječu i drugi troškovi poput rada, režijskih troškova i ciljanog profita. Obično iznosi 30 do 45% prodajne cijene.
Naravno, konačna prodajna cijena ovisi i o mnogim drugim faktorima, poput konkurencije, volumena i troškova rada, lokacije itd.
Kliknite gumb ispod i izaberite dodaj na početni zaslon. Kliknite gumb iznad i izaberite dodaj na početni zaslon. Kliknite gumb ispod i izaberite dodaj na početni zaslon. Kliknite gumb ispod i izaberite dodaj na početni zaslon.