Saznajte koje troškove možete smanjiti i kako to možete učiniti
Hrana u procesu kuhanja. toplinska obrada obično gubi na težini, pa se sirovine moraju koristiti koliko god je u našoj mogućnosti kako bismo smanjili troškove. Pri izračunavanju troškova važno je uzeti u obzir i dio sirovine koji će se izbaciti pripremom, rezanjem, filiranjem itd.
1. Neke sirovine se brzo pokvare
Zamislite da naručite dovoljno svježe morske hrane za pripremanje 100 obroka, a posluživat ćete samo 50 obroka u sljedeća dva dana. Ostalih 50 porcija bit će odbačeno. Zbog toga je važno biti svjestan koliko i koje sirovine kupujete kako biste izbjegli nepotrebne troškove.
2. Neke sirovine su sezonske
Cijena i kvaliteta sirovina mogu varirati tijekom godine. Kupite sezonske proizvode koji su svježi i imaju nižu cijenu zbog veće ponude.
3. Sirovine su podložne krađi
Povremeno se u nekim kuhinjama nalaze i mjesta na kojima se povećavaju troškovi. Kontrolirajte to nadgledanjem svog osoblja i radije nagrađujte zaposlenike da biste spriječili krađu.
4. U procesu pripreme sirovine se mijenjaju.
Kao što suha tjestenina upija vodu i povećava težinu tijekom kuhanja, sastojci mijenjaju oblik tijekom obrade i kuhanja. Praćenjem tih promjena, pronalaženjem najboljeg načina za obradu i obradu sirovina, pomnim nadzorom procesa i uvođenjem nekih novih tehnika kuhanja, možete povećati svoj prinos.
5. Sirovine se mogu kupiti u različitim oblicima
Kuhar često ima mnogo mogućnosti za kupnju sirovina. Dobar primjer je kupovina ribe. Iako je cijena neočišćene ribe niža od cijene ribljih fileta, i otpad i vrijeme koje kuhar treba za čišćenje moraju se uzeti u obzir tijekom izračuna. Tako kupnja fileta brzo može postati pristupačnija. Sličan primjer je krumpir. Kada kupujete pire krumpir, potrebno je uzeti u obzir različite kelj u različito doba godine, tj. Skrivene bube kada krumpir na prvi pogled izgleda s mjesta, ali u sredini se može naginjati. Dakle, kupnja pahuljica od krumpira može biti bolji izbor za izazove smanjivanja troškova hrane.
Postavite ciljeve jela koja pripremate i vodite računa o kvaliteti i troškovima pripreme.
Razgovarali smo o tome kako kuhar može poboljšati ekonomičnost u restoranu. Sada, pogledajmo neke druge načine smanjenja troškova.
Kliknite gumb ispod i izaberite dodaj na početni zaslon. Kliknite gumb iznad i izaberite dodaj na početni zaslon. Kliknite gumb ispod i izaberite dodaj na početni zaslon. Kliknite gumb ispod i izaberite dodaj na početni zaslon.