Hot dog - novi trendovi
Podignite hot dog na razinu visoke kulinarske umjetnosti
Tradicionalni hot dog je doživio transformaciju. Kobasica u njemu je često domaća ili ga nudimo sa svježim i kreativnim dodatkom.
Restorani poput Bubbledogsa iz Londona, The Fat Dog iz Amsterdama ili Alliuma iz Chicaga podigli su hot dog na novu razinu. U hot dogu nalazimo i govedinu ili svinjetinu, kao i meso kunića, dimljenu patku, krvavicu ili jastoga. Osim toga, hot dogu dodaju se svježi i malo neobični preljevi.
Iako hot dog potječe iz Amerike, s malo kreativnosti možemo ga smjestiti bilo gdje na karti svijeta. Evo nekoliko savjeta:
Japanski hot dog
Vaš hot dog će dobiti japanski dodir s malo majoneze s wasabijem, đumbirom i s posipom od hrskavih algi.
Kineski hot dog
Uzmite jaki senf, pomiješajte u nekom umaku od hoisina i svježe ribanog đumbira i poslužite na hot dogu s ukiseljenim krastavcima i hrskavim klicama.
Pikantni hot dog
Slatko kiselom mango umaku dodajte mentu, korijander i čili .Prelijte vaš hot dog i pospite pečenim kikirikijem.
Isprobajte recept naših kuhara
Bliskoistočni hot dog
Jogurt preljev s tahinijem, crvenom karamelom s kuminom i hrskavim prženim slanutkom dati će hot dog-u izvrsni, bliskoistočni dodir.
Francuski hot dog
Sofisticirani francuski hot dog sadrži lomljeni kozji sir i karamelizirani crveni luk. Posipajte ga po vrhu s tanko isjeckanim i hrskavim pečenim prokulicama.
Talijanski hot dog
Poslužite s rastopljenom mozzarelom, pikantnim rajčicama i hrskavom pečenom pancetom.