Currywurst hot dog
Currywurst jedna od omiljenih uličnih delicija na ulicama Njemačke, osobito Berlina, već desetljećima. Isprobajte ga s našim sastojcima.

Sastojci
Krumpir i luk
-
crveni luk 150.0 g
-
brašno 50.0 g
-
krumpir 500.0 g
-
ulje za prženje 300.0 ml
Hot dog
-
pecivo za hot dog (80 g/kom) 800.0 g
-
kobasica (120 g/kom) 1200.0 g
-
Knorr Primerba Curry - začinska mješavina u ulju 340 g 50.0 g
-
zelena salata 100.0 g
-
sol 5.0 g
Priprema
-
Krumpir i luk
- Krumpir oprati i narezati na tanke rezance.
- Luk oguliti i narezati na tanke ploške.
- Krumpir prepržiti u zagrijanom dubokom ulju dok ne postane hrskav.
- Izvaditi na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
- Ploške luka uvaljati u oštro brašno.
- Staviti u zagrijano duboko ulje i pržiti dok ne dobije zlatno smeđu boju i postane hrskav,
- Izvaditi na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
-
Hot dog
- Hellmanns ketchup i Knorr Primerbu curry pomiješati pomoću pjenjače i napraviti jednoličnu smjesu.
- Hot dog pecivo prerezati uzdužno, ali ne do kraja.
- Kobasicu zarezati na par mjesta, staviti na gril i prepeći da dobije hrskavu koricu.
- Pecivo premazati s dobivenim umakom, dodati salatu narezanu na trakice
- Zatim umetnuti prepečenu kobasicu, rasporediti prženi luk i pržene krumpiriće na vrh i sve preliti s malo umaka te poslužiti.