Menu
+

Krumpir i luk

  • crveni luk 150.0 g
  • brašno 50.0 g
  • krumpir 500.0 g
  • ulje za prženje 300.0 ml

Hot dog

  1. Krumpir i luk

    • Krumpir oprati i narezati na tanke rezance.
    • Luk oguliti i narezati na tanke ploške.
    • Krumpir prepržiti u zagrijanom dubokom ulju dok ne postane hrskav.
    • Izvaditi na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
    • Ploške luka uvaljati u oštro brašno.
    • Staviti u zagrijano duboko ulje i pržiti dok ne dobije zlatno smeđu boju i postane hrskav,
    • Izvaditi na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
  2. Hot dog

    • Hellmanns ketchup i Knorr Primerbu curry pomiješati pomoću pjenjače i napraviti jednoličnu smjesu.
    • Hot dog pecivo prerezati uzdužno, ali ne do kraja.
    • Kobasicu zarezati na par mjesta, staviti na gril i prepeći da dobije hrskavu koricu.
    • Pecivo premazati s dobivenim umakom, dodati salatu narezanu na trakice
    • Zatim umetnuti prepečenu kobasicu, rasporediti prženi luk i pržene krumpiriće na vrh i sve preliti s malo umaka te poslužiti.