Priprema prvorazrednog obroka od šparoga moguća je samo kada se šparoge koriste svježe . Ograničena mogućnost skladištenja zahtijeva da se šparoge što prije nakon branja iskoriste. Čak i nakon nekoliko dana, osobito ako se ne čuvaju u tamnom i vlažnom prostoru, postaju vlaknaste. Prije kuhanja oprati donji dio šparoga i zatim ukloniti vlaknasti vanjski sloj (divlje zelene šparoge uklonite samo donji tvrdi dio) . Kuhajte sporije, ako nemate dovoljno uski lonac, najbolje ih je povezati sa žicom. U vodu se može dodati malo Rame Culinesse Profi, soli i šećera. Kuhajte šparoge do 20 minuta (bijele). 10 - 15 minuta (zelene) - ovisno o debljini, a divlje zelene špaoge kuhajte 5-10 minuta dok ne omekšaju. Ako se pripremaju na roštilju, vrijeme pripreme bit će skraćeno na nekoliko minuta.
Losos se uobičajeno priprema s mediteranskim povrćem. U kombinaciji s jakim curry umakom i nježnim šparogama, bit ćete odvedeni u daleku azijsku zemlju
Šećer neutralizira gorčinu šparoga, dok sol izvlači hranjive tvari, pa je koristite umjereno. Dodavanjem limunovog soka u bijele šparoge dobiva se elegantna bjelina i svježina, a limunov sok ne dodaje se zelenim šparogama. Kuhanje nad parom i pečenje šparoga čuva puno hranjivih tvari.
Pripremite popularno talijansko predjelo. Šparoga jelo čini svježijim i još ukusnijim.
Kliknite gumb ispod i izaberite dodaj na početni zaslon. Kliknite gumb iznad i izaberite dodaj na početni zaslon. Kliknite gumb ispod i izaberite dodaj na početni zaslon. Kliknite gumb ispod i izaberite dodaj na početni zaslon.