Kratka sezona šparoga

Šparoge su tipično proljetno povrće koje je potrebno kupiti lokalno. Moramo koristiti šparoge što je prije moguće.

Kako prepoznati svježe šparoge

- Šparoge moraju biti glatke i lagano sjajne.
- Rezani dio šparoga ne smije biti suh ili napuknut, već samo neznatno suh.
- Svježe šparoge su vrlo osjetljive i lako pucaju.
Isprobajte recept naših kuhara
Brusketa sa šparogama
Više
Pripremite popularno talijansko predjelo. Šparoga jelo čini svježijim i još ukusnijim.
Tajna pravilnog skladištenja

Neoguljene i neoprane šparoge u hladnom prostoru traju do 4 dana. Ako su već oguljene, mogu se držati na hladnom do dva dana. Divlje zelene šparoge, netom ubrane, možete čuvati do dva dana i u posudi s vodom tako da im samo korijen potopite u vodu.
Isprobajte recept naših kuhara
Losos s roštilja s umakom od curry-ja i šparogama
Više
Losos se uobičajeno priprema s mediteranskim povrćem. U kombinaciji s jakim curry umakom i nježnim šparogama, bit ćete odvedeni u daleku azijsku zemlju