Osnove pripreme azijske hrane
Naučite osnove i pripremajte autentičnu azijsku hranu!
Osnovni sastojci azijske kuhinje
- Umak - Azijski umak daje hrani posebni okus. Kod pripreme tradicionalnih azijskih jela nije potrebno zasebno dodavati začine, jer su oni sastavni dio umaka. Recepti za autentični azijski umak nisu uvijek jednostavni, stoga preporučamo Knorr azijske umake, koji će vašim jelima dati autentičnu notu.
- Ulje - Preporuča se korištenje ulja koja se mogu upotrebljavati pri visokim temperaturama (300-400°C).
- Škrob - Preporuka je koristiti kukuruzni ili krumpirov škrob, koji spriječava gubitak boje i okusa ostalih sastojaka.
Isprobajte recept naših kuhara
5 pravila azijske kuhinje
1. pravilo
Povrće i meso izrežite na jednake komade.
2. pravilo
Tijekom pripreme potrebno je uzeti u obzir vrijeme za pripremu svakog koraka te isto tako odraditi svaki korak. To je ključ postizanja vrhunskog okusa.
Isprobajte recept naših kuhara
3. pravilo
Kako kuhanje u wok tavi zahtijeva vrlo visoku temperaturu, vrlo je važno koristiti pravilnu količinu umaka i to onog s visokom kvalitetom šećera. Umak neće zagorjeti, a jelo će imati dobar okus.
4. pravilo
Prije prženja u wok tavi, meso je potrebno uvaljati u smjesu kukuruznog škroba i vode. Za ovaj korak preporučamo Knorr Maizena kukuruzni škrob.
5. pravilo
Obratite posebnu pozornost na kvalitetu i količinu upotrijebljenog ulja. Mala količina je dovoljna za wok, no prevelika otežava kuhanje. Najčešće korišteno ulje u kuhinji (suncokretovo) ima nisku točku dimljenja te nije prikladno za wok.