Menu

Sastojci

+

Povrće

  • brokula 50.0 g
  • cvjetača 50.0 g
  • tikvice 50.0 g
  • grašak 50.0 g
  • mrkva 50.0 g

Piletina

  • pileći file 500.0 g

Žele

Salata

  • reducirani balzamični ocat 50.0 ml
  • rikola 125.0 g
  • hrastov list salata 250.0 g
  • zelena salata 250.0 g

Ovaj predstavnik klasične kuhinje odlično je hladno predjelo ili lagani ručak za proljetne dane. Spoj proljetnog povrća i piletine dobar je izvor vitamina i minerala.

...

Priprema

  1. Povrće

    • Povrće narezati na kockice jednake veličine.
    • Kratko pokuhati i ohladiti u ledenoj vodi.
  2. Piletina

    • Piletinu narezati na kockice veličine povrća.
    • Kratko prokuhati i ohladiti.

  3. Žele

    • Skuhati u vodi Knorr essential kokošju juhu.
    • Odstraniti masnoću i procijediti kroz gazu.
    • Zakuhati ponovo i dodati namočenu želatinu i maknuti s vatre.
  4. Pileći žele

    • Posudu obložiti prozirnom folijom.
    • Rasporediti piletinu i povrće ravnomjerno po posudi.
    • Preliti pripremljenim želeom i staviti u hladnjak da se žele stegne.
  5. Salata

    • U posudi pomiješati salate i začiniti reduciranim acetom balsamicom.
  6. Serviranje

    • Na tanjur staviti narezani žele.
    • Ukrasiti začinjenom salatom.