Želirana piletina s povrćem na lisnatim salatama
Ovaj predstavnik klasične kuhinje odlično je hladno predjelo ili lagani ručak za proljetne dane. Spoj proljetnog povrća i piletine dobar je izvor vitamina i minerala.

Sastojci
Povrće
-
brokula 50.0 g
-
cvjetača 50.0 g
-
tikvice 50.0 g
-
grašak 50.0 g
-
mrkva 50.0 g
Piletina
-
pileći file 500.0 g
Žele
-
želatina 50.0 g
Salata
-
reducirani balzamični ocat 50.0 ml
-
rikola 125.0 g
-
hrastov list salata 250.0 g
-
zelena salata 250.0 g
Priprema
-
Povrće
- Povrće narezati na kockice jednake veličine.
- Kratko pokuhati i ohladiti u ledenoj vodi.
-
Piletina
- Piletinu narezati na kockice veličine povrća.
- Kratko prokuhati i ohladiti.
-
Žele
- Skuhati u vodi Knorr essential kokošju juhu.
- Odstraniti masnoću i procijediti kroz gazu.
- Zakuhati ponovo i dodati namočenu želatinu i maknuti s vatre.
-
Pileći žele
- Posudu obložiti prozirnom folijom.
- Rasporediti piletinu i povrće ravnomjerno po posudi.
- Preliti pripremljenim želeom i staviti u hladnjak da se žele stegne.
-
Salata
- U posudi pomiješati salate i začiniti reduciranim acetom balsamicom.
-
Serviranje
- Na tanjur staviti narezani žele.
- Ukrasiti začinjenom salatom.