Zapečene rolice od heljde s mljevenim mesom
Bezglutenske palačinke u kombinaciji sa chilli con carneom spoj je tradicionalnog okusa i meksičke kuhinje. Jelo pripremljeno na ovaj način odličan je samostalni obrok.

Sastojci
Rolice od heljde
-
jaje (60 g/kom) 150 g
-
mlijeko 625 ml
-
heljdino brašno 500 g
Nadjev
-
mljevena junetina 1000 g
-
crveni grah 125 g
-
kukuruz 125 g
-
luk 125 g
-
stabljike celera 125 g
-
sol 10 g
-
papar 6 g
-
mrkva 125 g
-
Rama Culinesse Profi tekuća biljna mast 0,9L 50 ml
Priprema
-
gauda sir 250 g
-
Rama Culinesse Profi tekuća biljna mast 0,9L 50 ml
Priprema
-
Rolice od heljde
- U posudi pomiješati mlijeko, jaja, sol i brašno.
- Napraviti glatku tekuću smjesu.
- Ispeći manje tanke palačinke.
-
Nadjev
- Na Rami culinesse prepržiti sjeckani luk i meso.
- Dodati kockice povrća, kukuruz i grah.
- Podliti temeljcem.
- Začiniti sa solju, paprom, Knorr Primerba crvenim pestom i Knorr sunshine chilliem.
- Sve povezati s Knorr essential španjolskim umakom.
- Ostaviti da se ohladi.
-
Priprema
- Posudu premazati Ramom culinesse.
- Poredati zarolane punjene palačinke.
- Posuti ribanim sirom te zapeći u pećnici.
-
Serviranje
- Poslužiti u posudi gdje ste zapekli rolice.