Valjušci od batata s raguom od teletine
Inspiriran mnogim ograničenjima koje nose jela bez alergena, ovaj recept pokazuje da se mogu spojiti tradicionalna jela i nove ideje.

Sastojci
Valjušci
-
batat 500.0 g
-
muškatni oraščić 3.0 g
-
sol 5.0 g
-
bezglutensko brašno 750.0 g
-
Rama Culinesse Profi tekuća biljna mast 0,9L 25.0 ml
Temeljac za podlijevanje
-
voda 2500.0 g
Ragu
-
teleća plećka 1000.0 g
-
luk 500.0 g
-
češnjak 25.0 g
-
mrkva 125.0 g
Priprema
-
Valjušci
- Kuhani batat protisnuti u pire.
- Začiniti sa solju i muškatnim oraščićem.
- Dodati Ramu culinesse i bezglutensko brašno.
- Zamijesiti kompaktno tijesto i oblikovati valjuške.
- Kuhati u posoljenoj vodi.
-
Temeljac za podlijevanje
- U vodi zakuhati Knorr essential goveđu juhu.
- Ostaviti sa strane.
-
Ragu
- Na luku popržiti kockice teletine.
- Dodati češnjak na listiće i naribanu mrkvu.
- Podliti temeljcem i nastaviti lagano pirajti.
- Kada je meso omekšalo povezati s Maizena kukuruznim škrobom.
-
Serviranje
- U duboki tanjur staviti teleći ragu.
- Posložiti valjuške i poslužiti.