Topli bulgur s pečenim patlidžanom, hrskavom slaninom, ricottom i limun špinatom
Bulgur je namirnica koja se priprema od usitnjene, kuhane krupice od nekoliko različitih vrsta pšenice, uglavnom od durum pšenice.

Sastojci
Bulgur
-
bulgur 700.0 n/a
-
voda 2.0 l
Preljev
-
patližan 900.0 g
-
zapečena hrskava slanina 600.0 g
-
mladi špinat 600.0 g
-
sok od limuna 30.0 ml
-
maslinovo ulje
-
sol
-
papar
-
ulje za prženje
Serviranje
-
ricotta 300.0 g
-
limun
Priprema
-
Bulgur
- Ulijte kipuću vodu u veliku zdjelu, dodajte Knorr tekuću povrtnu bazu i dobro promiješajte.
- Dodajte bulgur, maslinovo ulje i promiješajte.
- Pokriti folijom i ostaviti da odstoji 20 minuta.
-
Preljev
- Patlidžan narežite na kockice i popržite na ulju.
- Na tavi popržite slaninu.
- Popržite špinat na ulju, limunovom soku, soli i papru.
- Dodajte bulgur.
-
Serviranje
- Ukrasite bulgur kriškama limuna i ricottom.