Thai red curry s purećim okruglicama
Tajlandski crveni curry jedan je od najpopularnijih curry-ja. Približite ga svojim gostima i servirajte s purećim okruglicama.

Sastojci
Pureće okruglice
-
mljevena puretina 100 g
-
luk 10 g
-
korijander 5 g
-
bademovo brašno 10 g
-
jaje (60 g/kom) 30 g
-
sol 2 g
-
papar 1 g
Umak
-
maslinovo ulje 24 g
-
mrkva 20 g
Priprema
-
Pureće okruglice
- U posudu pomiješajte sitno sjeckani luk, korijander, jaje, curry pastu, bademovo brašno, sol, papar i pureće mljeveno meso.
- Od dobivene smjese oblikovati male okruglice i ostaviti u hladnjaku 20 minuta.
-
Umak
- Na maslinovom ulju prepržite mrkvu. Kada se mrkva karamelizirala podlijte Knorr kokosovim mlijekom i nastavite kuhati.
- U kokosovo mlijeko umiješajte Knorr red curry pastu i stavite okruglice koje ste prethodno prepekli sa svih strana na tavi.
- Sve zajedno prokuhajte dok se umak ne zgusne.
-
Serviranje
- Gotove okruglice pospite sjeckanim korijanderom i poslužite s prilogom po izboru.