Thai red curry s purećim okruglicama
Tajlandski crveni curry jedan je od najpopularnijih curry-ja. Približite ga svojim gostima i servirajte s purećim okruglicama.

Sastojci
Pureće okruglice
-
mljevena puretina 100.0 g
-
luk 10.0 g
-
korijander 5.0 g
-
Knorr Red Thai-Curry začinska pasta 850 g 5.0 g
-
bademovo brašno 10.0 g
-
jaje (60 g/kom) 30.0 g
-
sol 2.0 g
-
papar 1.0 g
Umak
-
maslinovo ulje 24.0 g
-
mrkva 20.0 g
-
Knorr Pripravak od kokosa 500 g 15.0 g
-
Knorr Red Thai-Curry začinska pasta 850 g 36.0 g
Priprema
-
Pureće okruglice
- U posudu pomiješajte sitno sjeckani luk, korijander, jaje, curry pastu, bademovo brašno, sol, papar i pureće mljeveno meso.
- Od dobivene smjese oblikovati male okruglice i ostaviti u hladnjaku 20 minuta.
-
Umak
- Na maslinovom ulju prepržite mrkvu. Kada se mrkva karamelizirala podlijte Knorr kokosovim mlijekom i nastavite kuhati.
- U kokosovo mlijeko umiješajte Knorr red curry pastu i stavite okruglice koje ste prethodno prepekli sa svih strana na tavi.
- Sve zajedno prokuhajte dok se umak ne zgusne.
-
Serviranje
- Gotove okruglice pospite sjeckanim korijanderom i poslužite s prilogom po izboru.