Teleći žgvacet
Istarski specijalitet koji odiše tradicijom,a pruža lakoću pripreme i mogućnosti korištenja drugih vrsta mesa poput: kokoši, puretine itd..

Sastojci
Teleći žgvacet
-
teleća plećka 2500 g
-
češnjak 25 g
-
polpa od rajčice 1000 g
-
mažuran 5 g
-
sol 38 g
-
papar 5 g
-
bijelo vino 375 g
-
Rama Culinesse Profi tekuća biljna mast 0,9L 125 ml
Prilog
-
Rama Culinesse Profi tekuća biljna mast 0,9L 50 ml
Priprema
-
Teleći žgvacet
- Teletinu obraditi, izrezati na komade.
- Mesne komade pržiti na Rami culinesse sa svih strana dok ne porumene.
- Dodati Knorr Primerba Shallot - luk u ulju, začiniti sa soli i lagano kratko pirajti da se sve opusti.
- Dodati mljeveni papr i pulpu od rajčice.
- Kada se tekućina ukuha, posipati sa zaprškom, pomiješati i podliti s toliko temeljca da prekrije meso.
- Umiješati mažuran i Knorr Primerbu Bazilika - bosiljak u ulju, doliti vino i pustiti da kuha na laganoj vatri dok meso potpuno ne omekša.
-
Prilog
- Knorr špecle skuhati u posoljenoj vodi, te presotirati na Rami Culinesse.
-
Serviranje
- U tanjur staviti Knorr špecle.
- Preliti telećim žgvacetom.
- Dekorirati i poslužiti.