Menu
+

Teleći medaljoni

Njoki od batata

  • batat 500.0 g
  • jaje (60 g/kom) 150.0 g
  • muškatni oraščić 5.0 g
  • bezglutensko brašno 750.0 g
  • Rama Culinesse Profi tekuća biljna mast 0,9L 45.0 ml
  1. Teleći medaljoni

    • Na teleći kotlet staviti listićkadulje i krišku pršuta.
    • Batom za meso stanjiti medaljone.
    • Na tavi uz dodatak Rame culinesse prepeći medaljone prvo sa strane pršuta.
    • Medaljone zaliti vinom.
    • Kada ispari alkohol i kiseline, dodati Knorr Essential Španjolski umaki kockicu maslaca.
    • Kratko prokuhati.
  2. Njoki od batata

    • Skuhati batat u ljusci, ogultiti ga i protisnuti u pire .
    • Začiniti sa solju i muškatnim oraščićem.
    • Dodati jaje i bezglutensko brašno.
    • Zamijesiti kompaktno tijesto.
    • Oblikovati njoke i skuhati u posoljenoj vodi.
    • Kuhane njoke sotirati na tavi uz dodatak Rame cuilnesse.
  3. Serviranje

    • Na tanjur stavit njoke od batata.
    • Prekriti s medaljonima.
    • Sve preliti umakom.