Teleći medeljoni s pršutom i kaduljom i njokima od batata
Ovaj klasik talijanske kuhnje oduševiti će sve ljubitelje dobre hrane. Jednostavna priprema i izbor namirnica prilagođenih bezglutenskoj prehrani odličan je izbor za svaku prigodu.

Sastojci
Teleći medaljoni
-
teleći kotlet bez kosti 2000.0 g
-
kriške pršuta 250.0 g
-
bijelo vino 25.0 g
-
maslac 50.0 g
-
Rama Culinesse Profi tekuća biljna mast 0,9L 30.0 ml
Njoki od batata
-
batat 500.0 g
-
jaje (60 g/kom) 150.0 g
-
muškatni oraščić 5.0 g
-
bezglutensko brašno 750.0 g
-
Rama Culinesse Profi tekuća biljna mast 0,9L 45.0 ml
Priprema
-
Teleći medaljoni
- Na teleći kotlet staviti listićkadulje i krišku pršuta.
- Batom za meso stanjiti medaljone.
- Na tavi uz dodatak Rame culinesse prepeći medaljone prvo sa strane pršuta.
- Medaljone zaliti vinom.
- Kada ispari alkohol i kiseline, dodati Knorr Essential Španjolski umaki kockicu maslaca.
- Kratko prokuhati.
-
Njoki od batata
- Skuhati batat u ljusci, ogultiti ga i protisnuti u pire .
- Začiniti sa solju i muškatnim oraščićem.
- Dodati jaje i bezglutensko brašno.
- Zamijesiti kompaktno tijesto.
- Oblikovati njoke i skuhati u posoljenoj vodi.
- Kuhane njoke sotirati na tavi uz dodatak Rame cuilnesse.
-
Serviranje
- Na tanjur stavit njoke od batata.
- Prekriti s medaljonima.
- Sve preliti umakom.