Menu

Sastojci

+

Gulaš

Pire krumpir


Receptura tipičnog domaćeg jela, obogaćeno jesenskim namirnicama poput vrganja, čini  svinjetinu mekanom i sočnom.

...

Priprema

  1. Gulaš

    • Na masnoći prepeći kockice mesa.
    • Dodati papriku u prahu i oko 200ml vode.
    • Posudu vratiti na vatru i pirjati na laganoj vatri 20 minuta.
    • Suhe vrganje namočiti u hladnoj vodi.
    • Umiješati ljutu papričicu, suhe šljive narezane na kockice.
    • Dodati mažuran, krumpir na kockice i namočene vrganje.
    • Dodati razmućeni Knorr umak od gljiva i dovoljno vode da pokrijete sadržaj u loncu i kuhati još 25 minuta.
    • Pred kraj umiješati Knorr zapršku i vino.
    • Dodati još malo vode i kuhati jos 5 minuta.
  2. Pire krumpir

    • Pfanni pire krumpir ukuhamo u vruću vodu.
  3. Serviranje

    • Na tanjur žlicom formiramo pire krumpir.
    • U sredinu stavimo gulaš, komadiće mesa i gljiva.
    • Žlicom prelijemo umak preko pire krumpira i mesa.