Svinjski gulaš s vrganjima
Receptura tipičnog domaćeg jela, obogaćeno jesenskim namirnicama poput vrganja, čini svinjetinu mekanom i sočnom.

Sastojci
Gulaš
-
svinjska plećka 1500.0 g
-
suhe šljive 75.0 g
-
crvena mljevena paprika 13.0 g
-
vrganji 250.0 g
-
Knorr Primerba Shallot - luk u ulju 340 g 150.0 g
-
bijelo vino 125.0 g
-
Knorr Primerba Provencale začinska mješavina u ulju 340 g 50.0 g
-
sol 25.0 g
-
papar 13.0 g
-
Rama Culinesse Profi tekuća biljna mast 0,9L 125.0 ml
Pire krumpir
-
voda 2500.0 g
Priprema
-
Gulaš
- Na masnoći prepeći kockice mesa.
- Dodati papriku u prahu i oko 200ml vode.
- Posudu vratiti na vatru i pirjati na laganoj vatri 20 minuta.
- Suhe vrganje namočiti u hladnoj vodi.
- Umiješati ljutu papričicu, suhe šljive narezane na kockice.
- Dodati mažuran, krumpir na kockice i namočene vrganje.
- Dodati razmućeni Knorr umak od gljiva i dovoljno vode da pokrijete sadržaj u loncu i kuhati još 25 minuta.
- Pred kraj umiješati Knorr zapršku i vino.
- Dodati još malo vode i kuhati jos 5 minuta.
-
Pire krumpir
- Pfanni pire krumpir ukuhamo u vruću vodu.
-
Serviranje
- Na tanjur žlicom formiramo pire krumpir.
- U sredinu stavimo gulaš, komadiće mesa i gljiva.
- Žlicom prelijemo umak preko pire krumpira i mesa.