Sicilijanska tjestenina
Neka vas inspirira sicilijanska kuhinja. Isprobajte savršenu kombinaciju tjestenine s ploškama hrskave slanine, češnjakom i bosiljkom.

Sastojci
Tjestenina
-
pileća prsa 1000.0 g
-
slanina 300.0 n/a
-
miješane gljive 350.0 n/a
-
češnjak 10.0 g
-
široki rezanci 1000.0 g
-
svježi bosiljak 30.0 g
-
polpa od rajčice 1200.0 g
-
maslinovo ulje
-
maslac 40.0 g
-
papar u zrnu 3.0 g
Priprema
-
Tjestenina
- Pileća prsa operite i prerežite na dva dijela, a kožu ostavite.
- Slaninu sitno nasjeckajte.
- Češnjak očistite i prepolovite.
- Dio Knorr pileće juhe pomiješajte s maslinovim uljem i začinite komade pilećih prsa.
- Stavite meso u vakuumsku vrećicu zajedno s prepolovljenim češnjakom i stručkom bosiljka te zatvorite.
- Kuhajte 1,5 sat na 63,5 °C u vodenoj kupelji.
- Istodobno otopite Knorr pileću juhu u kipućoj vodi.
- Kad je meso kuhano, otvorite vrećicu i ulijte tekućinu u juhu.
- Ukuhajte tjesteninu u juhu da dobro upije okuse.
- Popržite ploške hrskave slanine, a na preostaloj masnoći pržite pileća prsa dok kožica ne porumeni.
- Na maslinovom ulju popržite gljive s češnjakom i na kraju dodajte hrskavu pancetu.
- Rajčice sačuvati i dodati maslinovo ulje, češnjak i bosiljak.
- Stavite na štednjak da prokuha nekoliko minuta i na kraju dodajte maslac.
- Tjesteninu poslužite s umakom i ostalim sastojcima, posolite i popaprite po želji.