Salata sa celerom i graškom
Osvježavajuća salata s ukusnim šparogama, graškom, celerom i začinjenim umakom. Uz salatu ponudite mirisni kruh s češnjakom.

Sastojci
Kvinoja
-
kvinoja 100.0 g
Povrče
-
zelene šparoge 250.0 g
-
stabljike celera 500.0 g
-
krastavci 250.0 g
-
limun (75 g/kom) 75.0 g
-
grašak 1000.0 g
Umak
-
limun (75 g/kom)
Serviranje
-
estragon 7.0 g
Priprema
-
Kvinoja
- Kvinoju dobro operite vrućom vodom da biste uklonili gorčinu.
- Kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša.
- Ohladite.
-
Povrče
- Šparoge i grašak očistite, blanširajte i ohladite.
- Očistite preostalo povrće i narežite ga po želji.
-
Umak
- Iscijedite limun.
- Pomiješajte Hellmanns umakod češnjaka s limunovim sokom.
-
Serviranje
- Pomiješajte povrće s pripremljenim umakom.
- Umiješajte ohlađenu kvinoju.
- Garnirajte sa svježim estragonom i mladim klicama graška.
- Poslužite ohlađeno.