Prženi riblji ražnjići s umakom od majoneze i bosiljka
Nemojte isključiti panirana i pržena jela iz jelovnika zbog glutena. Paniranje s rižinim brašnom i kukuruznim škrobom može biti vrlo hrskavo.

Sastojci
Ražnjići
-
riblji fileti 1000.0 g
-
tikvice 450.0 g
Panada
-
ulje za prženje 300.0 ml
-
rižino brašno 150.0 g
-
sok od svježih naranče 100.0 ml
-
mineralna voda 100.0 ml
-
med 30.0 g
Majoneza s bosiljkom
-
papar 5.0 g
Priprema
-
Ražnjići
- Tikvice narežite na kockice.
- Riblje filetie izrežite na manje komade.
- Filete ribe i tikvice naizmjenično stavite na ražnjiće.
-
Panada
- Dobro izmiješajte sastojke i stavite ih u hladnjak 30 minuta.
- Pripremljene ražnjice uronite u hladnu panadu i ispržite na ulju.
-
Majoneza s bosiljkom
- Hellmann's majonezu pomiješajte s Primerba bosiljkom i mljevenim paprom.
-
Serviranje i savjeti
- Pržene ražnjiće stavite na tanjur i dodajte majonezu s bosiljkom.
- Umjesto ribljih fileta, mogu se koristiti škampi ili samo različite vrste povrća.