Pileći đuveč
Sklad okusa i jednostavnost pripreme najveća su prednost ovog kontinentalnog jela, koje se uvelike priprema najviše u kasno ljeto, ali ništa manje popularno nije ni ostalih sezona.

Sastojci
Temeljac
-
voda 5000 g
Đuveč
-
pileća krila 1500 g
-
luk 250 g
-
crvena paprika 500 g
-
rajčica 500 g
-
patližan 250 g
-
tikvice 250 g
-
mrkva 250 g
-
riža 500 g
-
sol 38 g
-
papar 25 g
Priprema
-
Temeljac
- U kipučoj vodi iskuhati Knorr Essential Povrtnu bistru juhu.
-
Đuveč
- Krila začiniti, na malo masnoće prepržiti na naglo.
- Izvaditi krila, dodati ostatak masnoće i staviti povrće koje je rezano na komadiće.
- Vratiti krilaca i dodati začine.
- Dodati rižu i sve zajedno prepržit.
- Staviti sve na podmazani pleh i podliti sa temeljcem.
- Rajčice izrezati na ploške i staviti na krilca, te staviti u pećnicu peći na 30 minuta.
-
Serviranje i savjeti
- Servirati na način da u kalup slažemo kao složenac.
- U omjeru koliko riže toliko mesa i povrća.
- Dekorirati po želji i servirati.