Menu

Sastojci

+

Temeljac

Đuveč


Sklad okusa i jednostavnost pripreme najveća su prednost ovog  kontinentalnog jela, koje se uvelike priprema najviše u kasno ljeto, ali ništa manje popularno nije ni ostalih sezona.

...

Priprema

  1. Temeljac

    • U kipučoj vodi iskuhati Knorr Essential Povrtnu bistru juhu.
  2. Đuveč

    • Krila začiniti, na malo masnoće prepržiti na naglo.
    • Izvaditi krila, dodati ostatak masnoće i staviti povrće koje je rezano na komadiće.
    • Vratiti krilaca i dodati začine.
    • Dodati rižu i sve zajedno prepržit.
    • Staviti sve na podmazani pleh i podliti sa temeljcem.
    • Rajčice izrezati na ploške i staviti na krilca, te staviti u pećnicu peći na 30 minuta.

  3. Serviranje i savjeti

    • Servirati na način da u kalup slažemo kao složenac.
    • U omjeru koliko riže toliko mesa i povrća.
    • Dekorirati po želji i servirati.