Pečeni krumpir s nadjevom od tune
Jednostavno predjelo koje dolazi uz čašu ohlađenog vina.

Sastojci
Priprema krumpira
-
krumpir 2500.0 g
Nadjev od tune
-
crveni luk 300.0 g
-
bijeli balzamički ocat 50.0 ml
-
tuna iz konzerve 1250.0 g
-
jaje (60 g/kom) 600.0 g
Serviranje
-
sojine klice 100.0 g
-
maslinovo ulje 50.0 g
Priprema
-
Priprema krumpira
- Velike krumpire očistite grubom četkom, ali ne uklanjajte koru.
- Krumpir križno zarežite, posolite, popaprite i zapecite u pećnici.
-
Nadjev od tune
- Nasjeckajte luk, začinite ga i pokapajte balzamičnim ocatom.
- U tunu dodajte narezana kuhana jaja i umiješajte Hellmann's umak od gorušice i Hellmann's umak tipa majoneze.
-
Serviranje
- Krumpir napunite nadjevom od tune.
- Ukrasite s malo crvenog luka i klica.
-
Pokapajte s maslinovim uljem.