Patlidžan u rajčici
Lagano jelo inspirirano mediteranskom kuhinjom i okusima, biti će izvrstan prilog pečenim mesnim jelima. Iako se može poslužiti kao kreativno predjelo.

Sastojci
Priprema
-
patližan 1500.0 g
-
luk 750.0 g
-
rajčica 750.0 g
-
češnjak 25.0 g
-
maslinovo ulje 250.0 g
-
sol 13.0 g
-
papar 5.0 g
Serviranje
Priprema
-
Priprema
- Patlidžane uzdužno zaretati na 3 – 4 dijela, ali ih ne prerezati do kraja.
- Svaki zarez posoliti i pustiti da odstoji.
- Ocijediti, pa na masnoći naglo prepržiti sa svih strana.
- Luk sitno nasjeckati, a češnjak na listiće.
- Pržimo do zlatno žuteboje, zato punimo izmedu ploški patliđana.
- Sve vratimo u posudu, pospemo sa rajčicom rezanom na kockice, malo podliti i pustiti da se pirja.
- Kada patlidžan skroz mekan maknemoga sa vatre i pustimo da odstoji.
-
Serviranje
- Serviramo na tanjuru zajedno sa umakom od rajčice i ukrasimo Knorr Primerba Bazilika - bosiljakom u ulju.