+

Priprema

  • patližan 1500 g
  • luk 750 g
  • rajčica 750 g
  • češnjak 25 g
  • maslinovo ulje 250 g
  • sol 13 g
  • papar 5 g

Serviranje

  1. Priprema

    • Patlidžane uzdužno zaretati na 3 – 4 dijela, ali ih ne prerezati do kraja.
    • Svaki zarez posoliti i pustiti da odstoji.
    • Ocijediti, pa na masnoći naglo prepržiti sa svih strana.
    • Luk sitno nasjeckati, a češnjak na listiće.
    • Pržimo do zlatno žuteboje, zato punimo izmedu ploški patliđana.
    • Sve vratimo u posudu, pospemo sa rajčicom rezanom na kockice, malo podliti i pustiti da se pirja.
    • Kada patlidžan skroz mekan maknemoga sa vatre i pustimo da odstoji.
  2. Serviranje

    • Serviramo na tanjuru zajedno sa umakom od rajčice i ukrasimo Knorr Primerba Bazilika - bosiljakom u ulju.
+