Menu
+

Temeljac

Palenta s gorgonzolom

  • kukuruzna krupica 1250.0 g
  • gorgonzola 500.0 g
  • jaje (60 g/kom) 300.0 g
  • sol 13.0 g
  • papar 5.0 g
  • Rama Culinesse Profi tekuća biljna mast 0,9L 250.0 ml

Serviranje

  • mikro zelenje 25.0 g
  1. Temeljac

    • U kipuću vodu dodati Knorr Essential Povrtnu bistru juhu.
  2. Palenta s gorgonzolom

    • 50 g Rame culinesse zagrijati na tavi.
    • Dodati kukuruznu krupicu te ju lagano miješati dok se ne zagrije.
    • Podliti s temeljcem i neprestano miješati.
    • Kada je palenta gotova ostaviti 10 minuta da se ohladi.
    • Dodati kockice gorgonzole, ostatak Rame culinesse i jaja.
    • Sve dobro promješati.
    • Dobivenu smjesu rasporediti u kalupe obložene Ramom culinesse.
    • Zapeći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 15 minuta.
  3. Serviranje

    • U tanjur izvaditi nabujak od palente i gorgonzole.
    • Dekorirati komadićima gorgonzole i mikro zelenjem.

    Savjet: Ako je gorgonzola prezrela, tj preintenzivnog okusa onda dodati manje.