Palenta s gorgonzolom
Ovako pripremljena palenta inspirirana soufleom bit će izazov za ljubitelje laganih jela, a može biti predjelo ili odličan prilog jelima.

Sastojci
Temeljac
-
voda 1250.0 g
Palenta s gorgonzolom
-
kukuruzna krupica 1250.0 g
-
gorgonzola 500.0 g
-
jaje (60 g/kom) 300.0 g
-
sol 13.0 g
-
papar 5.0 g
-
Rama Culinesse Profi tekuća biljna mast 0,9L 250.0 ml
Serviranje
-
mikro zelenje 25.0 g
Priprema
-
Temeljac
- U kipuću vodu dodati Knorr Essential Povrtnu bistru juhu.
-
Palenta s gorgonzolom
- 50 g Rame culinesse zagrijati na tavi.
- Dodati kukuruznu krupicu te ju lagano miješati dok se ne zagrije.
- Podliti s temeljcem i neprestano miješati.
- Kada je palenta gotova ostaviti 10 minuta da se ohladi.
- Dodati kockice gorgonzole, ostatak Rame culinesse i jaja.
- Sve dobro promješati.
- Dobivenu smjesu rasporediti u kalupe obložene Ramom culinesse.
- Zapeći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 15 minuta.
-
Serviranje
- U tanjur izvaditi nabujak od palente i gorgonzole.
- Dekorirati komadićima gorgonzole i mikro zelenjem.
Savjet: Ako je gorgonzola prezrela, tj preintenzivnog okusa onda dodati manje.