Morski pas u pikantnom umaku
Specifičan okus morskog psa izvrsno će se spojiti sa umakom od fišpaprikaša. Ovo jelo je savršen spoj okusa kontinentalnih i obalnih regija.

Sastojci
Riba
-
filet morskog psa 1500.0 g
-
brašno oštro 125.0 g
-
sol 25.0 g
-
papar 13.0 g
-
Rama Culinesse Profi tekuća biljna mast 0,9L 50.0 ml
Umak
-
Knorr Primerba Shallot - luk u ulju 340 g 100.0 g
-
crvena mljevena paprika 50.0 g
-
osušeni čili 3.0 g
-
voda 1250.0 g
Tjestenina
-
široki rezanci 500.0 g
-
sol 13.0 g
-
Rama Culinesse Profi tekuća biljna mast 0,9L 50.0 ml
Priprema
-
Riba
- Meso psa narežemo na kockice, začinimo, uvaljamo u brasno te prepržimo na Rama culinesse.
- Kada meso požuti, izvadimo ga iz posude.
-
Umak
- U istu posudu dolijemo vodu i Knorr riblji temeljac.
- Začinimo s crvenom mljevenom paprikom, chillijem i Knorr Primerbom Shallot - luk u ulju, te pustimo da prokuha.
- Vratimo ribu, dodamo Knorrr svijetlu zapršku i pustimo da sve zajedno prokuha do željene gustoće.
-
Tjestenina
- Rezance skuhamo al dente u posoljenoj vodi.
- Rezance presotiramo na Rami culinesse.
-
Serviranje
- Na tanjur stavimo pikantni umak.
- Na umak stavimo gnjezdo od rezanaca.
- Posložimo ribu te sve prelijemo s još malo umaka.