Kvinojina salata s kruškama, zelenjem, orasima i goveđeim carpacciom
Kvinoja dolazi iz Južne Amerike. Sadrži puno proteina i bez glutena je. Stoga je pogodna za jela bez glutena, čak i za osobe s celijakijom. Bogata je vlaknima i mineralima i dobro se miješa s raznim sastojcima.

Sastojci
Kvinoja
-
kvinoja 500.0 g
-
voda 1500.0 g
-
mrkva 250.0 g
-
luk 100.0 g
-
maslinovo ulje 30.0 g
Carpaccio
-
stabljike celera 150.0 g
-
orasi 150.0 g
-
mix mlade salate 200.0 g
-
sol 2.0 g
-
marinirana govedina 200.0 g
-
fileti srdele 10.0 g
-
kruške (100 g/kom) 500.0 g
Priprema
-
Kvinoja
- Dobro isperite kvinoju tekućom vodom.
- Izrežite mrkve i luk u kockice i sotirajte na maslinovom ulju.
- Dodajte opranu kvinoju i pomiješajte.
- Prelijte vodom, umiješajte Knorr Essentials Goveđo juho i kuhajte kao rižoto.
- Maknite s vatre i ohladite.
-
Carpaccio
- Stabljike celera narežite u tanke trake.
- Izmiješajte mješavinu svježe salate sa soli i maslinovim uljem.
- Stavite kuhanu kvinoju s povrćem na tanjur.
- Mariniranu govedinu izrežite na tanke kriške (carpaccio).
- Stavite kvinoju na tanjur, prekrijte s mješavinom svježih salata i kriškama carpaccia.
- Na kraju dodajte filete srdele i tanko rezane kruške.
- Pospite sa stabljikama celera i orasima i poslužite.