Menu
+

Košarice

  • bezglutensko brašno za prkha tijesta 375.0 g
  • heljdino brašno 125.0 g
  • šećer 250.0 g
  • Rama za kuhanje i pečenje 1 kg 125.0 g

Krema od ricotte

Karamelizirana narančina korica

  • šećer 125.0 g
  • naranče 7.0 kom

Serviranje

  • čokolada 72% kakaa 125.0 g
  1. Košarice

    • Od Rama margarine, šećera i brašna zamjesiti prhko tijesto.
    • Ostaviti u hladnjaku 1 sat zamotano u prozirnu foliju.
    • Tijesto tanko razvaljati i napuniti u košarice za pečenje.
    • Peći u pećnici na 165°C stupnjeva 15 minuta.
    • Ostaviti da se ohlade.
  2. Krema od ricotte

    • U posudi izmješati Carte d'Or Tiramisu i Rama Cremefine Profi za šlag.
    • Dodati ricottu i dobro pomiješati te ostaviti u hladnjaku.
  3. Karamelizirana narančina korica

    • Naranču ogulit i narezati koricu na rezance.
    • Koricu prokuhati u 7 voda.
    • U prokuhanu koricu dodati šećer i malo vode te kuhati dok ne dobijete gusti sirup.
  4. Serviranje

    • Košaricu napuniti kremom od ricotte.
    • Preliti karameliziranom narančinom koricom.
    • Dekorirati grubo naribanom čokoladom.