Krema od ricotte s karameliziranom koricom naranče u košarici od heljde
Aromatični desert inspiriran narančom, vašim će osjetilima pružiti istinski okus sira, arancina i hrskavog keksa koji je prilagođen bezglutenskoj prehrani.

Sastojci
Košarice
-
bezglutensko brašno za prkha tijesta 375.0 g
-
heljdino brašno 125.0 g
-
šećer 250.0 g
-
Rama za kuhanje i pečenje 1 kg 125.0 g
Krema od ricotte
-
ricotta 313.0 g
-
Rama Cremefine Profi za šlag 1L 1250.0 ml
Karamelizirana narančina korica
-
šećer 125.0 g
-
naranče 7.0 kom
Serviranje
-
čokolada 72% kakaa 125.0 g
Priprema
-
Košarice
- Od Rama margarine, šećera i brašna zamjesiti prhko tijesto.
- Ostaviti u hladnjaku 1 sat zamotano u prozirnu foliju.
- Tijesto tanko razvaljati i napuniti u košarice za pečenje.
- Peći u pećnici na 165°C stupnjeva 15 minuta.
- Ostaviti da se ohlade.
-
Krema od ricotte
- U posudi izmješati Carte d'Or Tiramisu i Rama Cremefine Profi za šlag.
- Dodati ricottu i dobro pomiješati te ostaviti u hladnjaku.
-
Karamelizirana narančina korica
- Naranču ogulit i narezati koricu na rezance.
- Koricu prokuhati u 7 voda.
- U prokuhanu koricu dodati šećer i malo vode te kuhati dok ne dobijete gusti sirup.
-
Serviranje
- Košaricu napuniti kremom od ricotte.
- Preliti karameliziranom narančinom koricom.
- Dekorirati grubo naribanom čokoladom.