Krema od naranče sa svježim jagodama
Početak ljeta je nazamisliv bez svježih jagoda. U ovom receptu umak od naranče jagodama će dati novu dimenziju okusa. Jednostavna priprema i svježina najveće su prednosti ovog jela.

Sastojci
Jagode
-
jagode 500.0 g
-
crveni papar 13.0 g
-
Grand Marnier liker 5.0 g
-
šećer u prahu 50.0 g
Krema od naranče
-
Rama Cremefine Profi za šlag 1L 1250.0 ml
-
naranče 10.0 kom
Dekoracija
-
bjelanci 250.0 g
-
šećer 125.0 g
Serviranje
-
matičnjak 25.0 g
-
šećer u prahu 125.0 g
Priprema
-
Jagode
- U posudu narezati jagode na manje kockice.
- Začiniti s tucanim crvenim paprom, Grand Marnier likerom i šećerom u prahu.
- Dobro ohladiti u hladnjaku.
-
Krema od naranče
- Oguliti naranču i odvojiti filete bez kože.
- U vrhnje dodati sok ostatka naranče ( koji je iscurio vedeći filete).
- Dodati Carte d'Or Kremu Catalanu i dobro izmiješati.
- Dodati filete od naranče, te ih rasporediti u prikladne posudice i staviti u hladnjak.
-
Dekoracija
- Bjelanjke istući u čvrsti snijeg s dodatkom šećera.
- Staviti u vrećicu za ukrašavanje.
-
Serviranje
- Na posude s kremom posložit jagode.
- Ukrasiti snijegom od bjelanjaka te lagano karamelizirati brenerom.
- Posuti šećerom u prahu i listićima matičnjaka.