Kosani odrezak punjen mozzarelom na batatu
Ovo tradicionalno jelo Zagreba inače se služi sa krem špinatom, no želite li malo promjeniti okus ili se osjećate kreativno, prilog od batata biti će izvrstan izbor.

Sastojci
Kosani odrezak
-
mljeveno meso (pola svinjetine, pola junetine) 1500.0 g
-
jaje (60 g/kom) 300.0 g
-
mozzarella 625.0 g
-
Knorr Primerba Shallot - luk u ulju 340 g 50.0 g
-
krušne mrvice 200.0 g
-
sol 25.0 g
-
papar 13.0 g
-
Rama Culinesse Profi tekuća biljna mast 0,9L 125.0 ml
Batat
-
batat 2500.0 g
-
sol 25.0 g
-
papar 13.0 g
-
Rama Culinesse Profi tekuća biljna mast 0,9L 125.0 ml
-
Rama Cremefine Profi za kuhanje 1L 375.0 ml
Priprema
-
Kosani odrezak
- Od mesa, krušnih mrvica, jaja, Knorr Primerbe Shallot - luk u ulju,Knorr Primerbe Pesto - začinska mješavina u ulju, malo papra napravimo jednoličnu masu.
- Smjesu mesa podjelimo u 8 malih loptica te od njih napravimo pljeskavice.
- Na svaku drugu položimo na ploške narezanu mozzarelu, pa onom praznom prekrijemo, malo stisnemo rubove da se zatvori.
- Pržimo na tavici uz dodatak Rame culinesse s jedne i druge strane.
-
Batat
- Na tavici uz dodatak Rama culinesse dodamo naribani batat.
- Lagano pržimo, dodamo malo soli i papra, i podlijemo sa Rama Cremefine Profi za kuhanje.
-
Serviranje
- Na tanjur staviti podlogu od pirjanog batata.
- Na batat staviti kosani odrezak.
- Dekorirati s mikro zelenjem po izboru.