Janjeći kotlet u košuljici od začinskog bilja i pileća prsa sa špinatom
Kombinacija mekog mesa i začinskog bilja stvara kombinacije boja koje nadahnjuju.

Sastojci
Janjeći kotleti
-
Janjeći kotleti 1200.0 g
-
bjelanjak 3.0 kom
-
grančica timijana 10.0 kom
-
grančica ružmarina 3.0 kom
-
Vezica peršina 2.0 kom
-
bijeli kruh, kriške 5.0 kom
-
maslinovo ulje 50.0 g
-
sol 12.0 g
-
papar 2.0 g
-
Knorr Primerba Provencale začinska mješavina u ulju 340 g 15.0 g
-
češnjak 20.0 g
Krumpir
-
čaj od mente
-
krumpir 2000.0 g
-
maslac 50.0 g
-
grančica paprene metvice 2.0 kom
-
Rama Cremefine Profi za kuhanje 1L 50.0 ml
Špinat
-
špinat 800.0 g
-
maslinovo ulje 50.0 g
-
češnjak 10.0 g
-
sol 12.0 g
-
papar 3.0 g
-
prženi pinjoli 60.0 g
-
Knorr Primerba Shallot - luk u ulju 340 g 15.0 g
-
limun 1.0 kom
Umak Demi glace
-
grančica timijana 10.0 kom
-
crveno vino, slatko 100.0 ml
Priprema
-
Janjeći kotleti
- U mikseru brzo izmiješajte češnjak, timijan, ružmarin, peršin i suhi kruh.
- Dodajte Knorr Primerba Provencale i maslinovo ulje. Promiješajte da se dobije homogena smjesa.
- Začinite kotlete solju i paprom, premažite bjelanjcima i nanesite začinsku biljnu smjesu preko mesa.
- Pecite u pećnici na 160°C 10-12 minuta. Ostavite meso poklopljeno 5 minuta.
-
Krumpir
- Krumpir ogulite i narežite na kriške.
- Pripremite infuziju čaja od mente i kuhajte krumpir u njemu dok napola ne bude gotov.
- Dodajte Pfanni Pire krumpir i Rama Cremefine za kuhanje, dobro promiješajte i kuhajte. Umiješajte nasjeckane listove metvice.
- Pecite kriške krumpira u namašćenoj tavi 3-4 minute da dobijete čips, koji se položi na papirnati ručnik.
- Nanesite Knorr Primerba Crveni pesto kistom i na njega servirajte pire krumpir s metvicom i čipsom.
-
Piletina
- Pileća prsa začinite Knorr marinadom - perad. Stavite u hladnjak na 2 sata.
- Pileća prsa pržite u tavi sa svih strana.
- Dodajte maslac i pecite još 5-7 minuta da se meso zapeče.
- Prije posluživanja dodajte listiće timijana i ostavite u toploj u pećnici 6-7 minuta.
-
Špinat
- Zagrijte maslinovo ulje brzo pržite na nasjeckan češnjak
- Dodajte pinjole
- Dodajte očišćeni i oprani špinat, Knorr Primerba Shallot, brzo umiješajte, sol i papar maslinovo ulje, češnjak.
- Ocijedite.
-
Umak Demi glace
- Crveno vino i grančice timijana reducirajte na pola.
- Dodajte Knorr goveđi temeljac i Knorr Demi Glace umak.
- Kuhajte na srednje jakoj vatri 2 minute da biste dobili homogenu smjesu.