Menu
+

Janjeći kotleti

  • Janjeći kotleti 1200.0 g
  • bjelanjak 3.0 kom
  • grančica timijana 10.0 kom
  • grančica ružmarina 3.0 kom
  • Vezica peršina 2.0 kom
  • bijeli kruh, kriške 5.0 kom
  • maslinovo ulje 50.0 g
  • sol 12.0 g
  • papar 2.0 g
  • Knorr Primerba Provencale začinska mješavina u ulju 340 g 15.0 g
  • češnjak 20.0 g

Krumpir

Špinat

  • špinat 800.0 g
  • maslinovo ulje 50.0 g
  • češnjak 10.0 g
  • sol 12.0 g
  • papar 3.0 g
  • prženi pinjoli 60.0 g
  • Knorr Primerba Shallot - luk u ulju 340 g 15.0 g
  • limun 1.0 kom

Umak Demi glace

  1. Janjeći kotleti

    • U mikseru brzo izmiješajte češnjak, timijan, ružmarin, peršin i suhi kruh.
    • Dodajte Knorr Primerba Provencale i maslinovo ulje. Promiješajte da se dobije homogena smjesa.
    • Začinite kotlete solju i paprom, premažite bjelanjcima i nanesite začinsku biljnu smjesu preko mesa.
    • Pecite u pećnici na 160°C 10-12 minuta. Ostavite meso poklopljeno 5 minuta.
  2. Krumpir

    • Krumpir ogulite i narežite na kriške.
    • Pripremite infuziju čaja od mente i kuhajte krumpir u njemu dok napola ne bude gotov.
    • Dodajte Pfanni Pire krumpir i Rama Cremefine za kuhanje, dobro promiješajte i kuhajte. Umiješajte nasjeckane listove metvice.
    • Pecite kriške krumpira u namašćenoj tavi 3-4 minute da dobijete čips, koji se položi na papirnati ručnik.
    • Nanesite Knorr Primerba Crveni pesto kistom i na njega servirajte pire krumpir s metvicom i čipsom.
  3. Piletina

    • Pileća prsa začinite Knorr marinadom - perad. Stavite u hladnjak na 2 sata.
    • Pileća prsa pržite u tavi sa svih strana.
    • Dodajte maslac i pecite još 5-7 minuta da se meso zapeče.
    • Prije posluživanja dodajte listiće timijana i ostavite u toploj u pećnici 6-7 minuta.

  4. Špinat

    • Zagrijte maslinovo ulje brzo pržite na nasjeckan češnjak
    • Dodajte pinjole
    • Dodajte očišćeni i oprani špinat, Knorr Primerba Shallot, brzo umiješajte, sol i papar maslinovo ulje, češnjak.
    • Ocijedite.
  5. Umak Demi glace

    • Crveno vino i grančice timijana reducirajte na pola.
    • Dodajte Knorr goveđi temeljac i Knorr Demi Glace umak.
    • Kuhajte na srednje jakoj vatri 2 minute da biste dobili homogenu smjesu.