File mignon u umaku od prošeka sa salsom od kelja
Ovo jelo je spoj tradicionalnih okusa Dalmacije, u kojem će slatkoća prošeka odlično izbalansirati gorčinu kelja te upotpuniti sočno pečeni juneći file.

Sastojci
Meso
-
juneći file 2000.0 g
-
Rama Culinesse Profi tekuća biljna mast 0,9L 25.0 ml
Umak
-
Prošek 250.0 g
-
voda 1000.0 g
Salsa od kelja
-
kelj 900.0 g
-
maslinovo ulje 50.0 g
-
Knorr Primerba Shallot - luk u ulju 340 g 13.0 g
Priprema
-
Meso
- Na Rami Culinesse prepeći juneći file narezan na manje komade.
-
Umak
- U vodi zakuhati Knorr Essential Španjolski umak.
- U tavu gdje ste pekli juneći file, izliti prošek i kratko prokuhati.
- Kada alkohol ispari, dodati španjolski umak i kratko prokuhati
-
Salsa od kelja
- Kelj prokuhati u vodi i ohladiti u ledenoj vodi.
- U blenderu usitniti kelj.
- Začiniti sa soli, paprom, Knorr Primerba Shallot - lukom u ulju od ljutike i maslinovim uljem.
-
Serviranje
- Na tanjur servirati umak.
- Posložiti juneći file.
- Na file poslužiti salsu od kelja.