Dinstana hobotnica s palentom i gremolatom
Dinstana hobotnica s palentom i gremolatom

Sastojci
Hobotnica
-
muškatna hobotnica 1250.0 g
-
bijelo vino 500.0 ml
-
cherry rajčica 625.0 g
-
pasta od rajčice 250.0 g
-
timijan 10.0 g
-
peršin 10.0 g
-
češnjak 3.0 g
-
maslinovo ulje 20.0 g
Palenta
-
kukuruzno brašno 500.0 g
-
maslo 125.0 g
-
ribani parmezan 125.0 g
-
papar 2.0 g
-
voda 1000.0 ml
Serviranje
-
korica limuna 25.0 g
-
osušeni čili 25.0 g
-
origano 25.0 g
Priprema
-
Hobotnica
- Hobotnicu očistite, poškropite uljem i mljevenim češnjakom i pržite sa svih strana.
- Deglazirajte bijelim vinom i pustite da vino ispari.
- Dodajte 4 dijela narezane cherry rajčice, polpu rajčice, riblji temeljac, timijan i nasjeckani peršin.
- Kuhajte 30 minuta, ohladite i stavite u vakuumsku vrećicu.
- Kuhajte u sous vide-u na 70 ° C oko 1 sat
-
Palenta
- Pripremite je s Knorr povrtnom juhom i kukuruznim brašnom.
- Umiješajte maslac i sir.
- Kuhano ulijte u prikladan model.
- Kad se ohladi izrezati na kockice.
-
Serviranje
- Hobotnicu poslužite, ukrasite cherry rajčicama i kockicama pržene palente.
- Prije posluživanja pospite začinom gremolato, koji se sastoji od čilija, origana i limuna.