Crvena leća s mladim lukom i kozicama
Jelo inspirirano morem i proljetnim namirnicama savršeno je lagano jelo te se može poslužiti kao predjelo. Tako pripremljena odlično će razbiti svakodnevnu uporabu riže u rižotima i dati kreativnu dimenziju na temu rižota.

Sastojci
Temeljac
-
voda 2500 g
Leća
-
crvena leća 800 g
-
luk 250 g
-
Rama Culinesse Profi tekuća biljna mast 0,9L 13 ml
Kozice
-
očišćene kozice 1000 g
-
mladi luk 250 g
-
maslinovo ulje 25 g
-
cherry rajčica 125 g
-
sol 13 g
-
papar 5 g
Serviranje
-
svježi bosiljak 25 g
Priprema
-
Temeljac
- U vodi zakuhati Knorr Essential povrtnu bistru juhu.
- Dodat Knorr Primerba Shrimps – kozice u ulju.
-
Leća
- Na Rami cullinesse prepržiti sitno sjeckani luk.
- Dodati crvenu leću.
- Podlijevati temeljcem dok leća ne omekša.
-
Kozice
- Na masinovom ulju popržiti sjeckani mladi luk i kozice.
- Dodati četvrtine cherry rajčica i kratko popržit.
- Začiniti sa soli i paprom.
-
Serviranje
- U tanjuru staviti leću.
- Preko leće staviti kozice s dobivenim umakom.
- Dekorirati svježim bosiljkom.