Crème brûlée s jagodama i mentom
Ljetni desert sa zanimljivom poviješću: Trinity Cream ili Cambridge Cream je krema od jaja, prvi put poslužena u blagovaonicama Sveučilišta u Cambridgeu 1879. godine. Cambridge brûlée poslužuje se s preljevom od jagoda koji osvježava desert.

Sastojci
Crème brûlée
-
žumanjak 160.0 g
-
šećer u prahu 160.0 g
-
vanilija u prahu 5.0 g
-
Rama Cremefine Profi za šlag 1L 750.0 ml
Preljev od jagoda i mente
-
jagode 500.0 g
-
menta 10.0 g
-
šećer u prahu 50.0 g
Priprema
-
Crème brûlée
- U zdjelu stavite Rama Cremefine profi za šlag, pola šećera, prah vanilije i zagrijte. Skinite s kuhala i stavite je na stranu.
- Pomiješajte žumanjke i pola šećera u drugoj zdjeli da biste dobili svijetlu gustu masu.
- Zagrijte iznad vodene kupelji i polako dodajte topli Rama Cremefine profi za šlag. Stalno miješajte s metlicom.
- Zagrijte i promiješajte dok se krema ne zgusne. Pazite da krema ne zavrije.
- Ulijte kremu u prikladne posude i stavite u vodenu kupelj. Pecite 30 minuta na 120 ° C ili dok krema ne postane čvrsta.
- Izvadite iz vodene kupelji i pričekajte da se ohladi.
-
Preljev od jagoda i mente
- Pomiješajte polovicu jagoda i šećera u prahu da biste dobili glatku smjesu.
- Prelijte kroz sito da biste uklonili sjemenje jagoda.
- Lišće metvice fino nasjeckano umiješajte u preljev od jagoda.
- Preostale jagode izrežite na veće komade.
-
Serviranje
- Ohlađenu kremu pospite sa smeđim šećerom i zagrijte ga ručnim plamenikom kako biste dobili karameliziranu koricu.
- Ukrasite s jagodama i komadićima jagode.