Menu
+

Crème brûlée

  • žumanjak 160.0 g
  • šećer u prahu 160.0 g
  • vanilija u prahu 5.0 g
  • Rama Cremefine Profi za šlag 1L 750.0 ml

Preljev od jagoda i mente

  • jagode 500.0 g
  • menta 10.0 g
  • šećer u prahu 50.0 g
  1. Crème brûlée

    • U zdjelu stavite Rama Cremefine profi za šlag, pola šećera, prah vanilije i zagrijte. Skinite s kuhala i stavite je na stranu.
    • Pomiješajte žumanjke i pola šećera u drugoj zdjeli da biste dobili svijetlu gustu masu.
    • Zagrijte iznad vodene kupelji i polako dodajte topli Rama Cremefine profi za šlag. Stalno miješajte s metlicom.
    • Zagrijte i promiješajte dok se krema ne zgusne. Pazite da krema ne zavrije.
    • Ulijte kremu u prikladne posude i stavite u vodenu kupelj. Pecite 30 minuta na 120 ° C ili dok krema ne postane čvrsta.
    • Izvadite iz vodene kupelji i pričekajte da se ohladi.
  2. Preljev od jagoda i mente

    • Pomiješajte polovicu jagoda i šećera u prahu da biste dobili glatku smjesu.
    • Prelijte kroz sito da biste uklonili sjemenje jagoda.
    • Lišće metvice fino nasjeckano umiješajte u preljev od jagoda.
    • Preostale jagode izrežite na veće komade.
  3. Serviranje

    • Ohlađenu kremu pospite sa smeđim šećerom i zagrijte ga ručnim plamenikom kako biste dobili karameliziranu koricu.
    • Ukrasite s jagodama i komadićima jagode.