Bukovače u tempuri od slanutka s dipom od rajčice i đumbira
Ovako pripremljeno jelo odličan je snack ili međujelo. Na ovakav način tipična azijska tehnika kuhanja je prilagođena bezglutenskoj prehrani.

Sastojci
Tempura
-
brašno od slanutka 250.0 g
-
led 125.0 g
-
sol 5.0 g
-
bjelanci 50.0 g
Bukovače
-
bukovače 1500.0 g
Priprema
-
Tempura
- U posudi pomiješati Knorr maizena kukuruzni škrobi brašno od slanutka.
- Posoliti i dodati bjelanjke.
- Dobro sjediniti u gustu smijesu uz dodatak leda i vode.
-
Dip od rajčice
- Pomiješati Hellmann's majonezu sa Knorr pang gang pikantnim umakom i Knorr primerba crvenim pestom.
- Staviti u hladnjak.
-
Bukovače
- Gljive narezati na trakice.
- Uroniti u tempuru.
- Pržiti u zagrijanoj dubokoj masnoći.
-
Serviranje
- Gljive posložiti na tanjur.
- U posudice rasporedit dip i stavit uz gljive.