Bucatini s mesnim okruglicama u rajčici
Bucatini odnosno šuplji špageti izvrstan su izbor za sva jela s umakom. U ovom receptu umakom od rajčice i mesnim okruglicama upotpuniti će sve okuse.

Sastojci
Umak
-
polpa od rajčice 500.0 g
-
pasta od rajčice 25.0 g
-
češnjak 25.0 g
-
Knorr Primerba Shallot - luk u ulju 340 g 100.0 g
-
peršin 13.0 g
-
maslinovo ulje 125.0 g
-
sol 25.0 g
-
papar 13.0 g
Mesne okruglice
-
mljeveno meso (pola svinjetine, pola junetine) 1000.0 g
-
ribani parmezan 75.0 g
-
jaje (60 g/kom) 60.0 g
-
sol 13.0 g
-
papar 5.0 g
-
Rama Culinesse Profi tekuća biljna mast 0,9L 25.0 ml
Tjestenina
-
bucatini 1250.0 g
-
sol 13.0 g
-
Rama Culinesse Profi tekuća biljna mast 0,9L 25.0 ml
Priprema
-
Umak
- Na maslinovom ulju prodinstati listiće češnjaka, dodati Knorr Primerba Shallot - luk u ulju, pastu i polpu od rajčice.
- Kuhati na laganoj vatri dok se pelati ne raskuhaju.
- Začiniti sa soli i paprom, dodati kosani peršin i Knorr Primerba Bazilika - bosiljak u ulju.
-
Mesne okruglice
- U mljeveno meso dodati jaje, parmezan, sol i papar, sve dobro pomiješati.
- Oblikovati smjesu u male kuglice.
- Okruglice prepeći na tavi na laganoj vatri uz dodatak Rama culinesse.
- Pečene mesne okruglice zaliti sa umakom, te kuhati 10 minuta.
-
Tjestenina
- Bucatine skuhati u posoljenoj vodi i procijediti.
- Na tavi presotirati kuhane bucatine uz dodatak Rame culinesse.
-
Serviranje
- Na tanjur servirati bucatine.
- Preko tijesta posložiti mesne okruglice, preliti umakom.