Menu
+

Umak

Mesne okruglice

  • mljeveno meso (pola svinjetine, pola junetine) 1000 g
  • ribani parmezan 75 g
  • jaje (60 g/kom) 60 g
  • sol 13 g
  • papar 5 g
  • Rama Culinesse Profi tekuća biljna mast 0,9L 25 ml

Tjestenina

  • bucatini 1250 g
  • sol 13 g
  • Rama Culinesse Profi tekuća biljna mast 0,9L 25 ml
  1. Umak

    • Na maslinovom ulju prodinstati listiće češnjaka, dodati Knorr Primerba Shallot - luk u ulju, pastu i polpu od rajčice.
    • Kuhati na laganoj vatri dok se pelati ne raskuhaju.
    • Začiniti sa soli i paprom, dodati kosani peršin i Knorr Primerba Bazilika - bosiljak u ulju.
  2. Mesne okruglice

    • U mljeveno meso dodati jaje, parmezan, sol i papar, sve dobro pomiješati.
    • Oblikovati smjesu u male kuglice.
    • Okruglice prepeći na tavi na laganoj vatri uz dodatak Rama culinesse.
    • Pečene mesne okruglice zaliti sa umakom, te kuhati 10 minuta.
  3. Tjestenina

    • Bucatine skuhati u posoljenoj vodi i procijediti.
    • Na tavi presotirati kuhane bucatine uz dodatak Rame culinesse.
  4. Serviranje

    • Na tanjur servirati bucatine.
    • Preko tijesta posložiti mesne okruglice, preliti umakom.