Brusketa sa šparogama
Pripremite popularno talijansko predjelo. Šparoga jelo čini svježijim i još ukusnijim.

Sastojci
Marinirane šparoge
-
zelene šparoge 400 g
-
bijele šparoge 400 g
-
maslinovo ulje 50 g
-
bijeli balzamički ocat 50 ml
Kruh
-
francuski kruh 1500 g
-
maslac 100 g
-
češnjak 10 g
Serviranje
-
mozzarella 300 g
Priprema
-
Marinirane šparoge
- Šparoge očistite i izrežite na odgovarajuće komade.
- Kuhajte u kipućoj slanoj vodi i brzo ohladite.
- Polijte octom i uljem i pomiješajte s Knorr primerba bosiljak.
- Ako je potrebno, dodajte sol i papar.
- Lagano miješajte smjesu i ostavite jedan sat da se okusi povežu
-
Kruh
- Narežite francuski kruh na kriške.
- Maslac pomiješajte u pjenu i dodajte nasjeckani češnjak.
- Premažite kriške kruha i brzo ih zapecite u pećnici.
-
Serviranje
- Pokrijte kruh sa komadom mozzarelle.
- Stavite marinirane šparoge na mozzarelu.
- Ukrasite s mikrozelenjem.