Menu

 Prioritet svake profesionalne kuhinje je higijena. Pružamo popis za čišćenje i kuhinje i blagovaonice i šanka.

  • POPIS ZA ČIŠĆENJE KUHINJE:

    POPIS ZA ČIŠĆENJE ŠANKA / BARA

    Dnevno:

    Dnevno:

    • Očistite sve površine (uključujući ploče za rezanje i pribor).
    • Očistite strojeve za sladoled i ostale strojeve.
    • Obrišite friteze.Očistite i ispraznite kante za smeće.
    • Očistite pod.
    • Zamijenite foliju za pečenje i očistite roštilj.
    • Operite sve pregače, krpe i uniforme.
    • Označite i pokrijte svu preostalu hranu.
    • Operite filtre za haubu u perilici posuđa.
    • Očistite radne površine /pultove.
    • Očistite stolice, stolove, šankove.
    • Posišite podove.
    • Očistite podove vlažnom krpom.
    • Očistite toalete nekoliko puta dnevno.
    • Očistite menije.
    • Obrišite stalke za začine i umake.
    • Očistite ambalažu umaka na stolu.
    • Obrišite prašinu s polica i ukrasnih predmeta

    Tjedno:

    Tjedno:

    • Očistite hladnjake, zamrzivače i pećnice (prema uputama proizvođača).
    • Očistite zidove (ako je potrebno).
    • Očistite ulaz (staklena vrata, ručke na vratima i okviri).
    • Očistite odvode.
    • Očistite okvire za slike, stropne ventilatore, zidove (ako je potrebno).
    • Očistite završne letvice.
    • Obrišite stolice i stolove.

    Mjesečno: 

     

     

    • Očistite svu mast (friteze, tanjure, pećnicu i štednjak)
    • Obrišite zamrzivače.
    • Ispraznite i očistite aparat za led.
    • Očistite stropove.
    • Očistite i provjerite kuhinjsku opremu (oštrina noževa, temperatura hladnjaka, pećnica i termometri).