Prioritet svake profesionalne kuhinje je higijena. Pružamo popis za čišćenje i kuhinje i blagovaonice i šanka.
-
POPIS ZA ČIŠĆENJE KUHINJE:
POPIS ZA ČIŠĆENJE ŠANKA / BARA:
Dnevno:
Dnevno:
- Očistite sve površine (uključujući ploče za rezanje i pribor).
- Očistite strojeve za sladoled i ostale strojeve.
- Obrišite friteze.Očistite i ispraznite kante za smeće.
- Očistite pod.
- Zamijenite foliju za pečenje i očistite roštilj.
- Operite sve pregače, krpe i uniforme.
- Označite i pokrijte svu preostalu hranu.
- Operite filtre za haubu u perilici posuđa.
- Očistite radne površine /pultove.
- Očistite stolice, stolove, šankove.
- Posišite podove.
- Očistite podove vlažnom krpom.
- Očistite toalete nekoliko puta dnevno.
- Očistite menije.
- Obrišite stalke za začine i umake.
- Očistite ambalažu umaka na stolu.
- Obrišite prašinu s polica i ukrasnih predmeta
Tjedno:
Tjedno:
- Očistite hladnjake, zamrzivače i pećnice (prema uputama proizvođača).
- Očistite zidove (ako je potrebno).
- Očistite ulaz (staklena vrata, ručke na vratima i okviri).
- Očistite odvode.
- Očistite okvire za slike, stropne ventilatore, zidove (ako je potrebno).
- Očistite završne letvice.
- Obrišite stolice i stolove.
Mjesečno:
- Očistite svu mast (friteze, tanjure, pećnicu i štednjak)
- Obrišite zamrzivače.
- Ispraznite i očistite aparat za led.
- Očistite stropove.
- Očistite i provjerite kuhinjsku opremu (oštrina noževa, temperatura hladnjaka, pećnica i termometri).