Menu

U profesionalnoj kuhinji teško je uzeti u obzir sve prehrambene potrebe i alergije gostiju. Nudimo praktičan popis za pomoć u upravljanju alergenima u vašoj kuhinji

 
  • Popis za jela bez glutena i alergena

    1. Je li osoblje svjesno raznih alergija / dijeta?
    2. Je li dostupan program obuke za podizanje svijesti osoblja?
    3. Postoji li postupak certifikacije koji prosljeđujete gostima?
    4. Postoji li akcijski plan pomoći klijentima koji su doživjeli jaku alergijsku reakciju?
    5. Koji drugi restorani rade da nude obroke bez alergena?

    Popis za komunikaciju između gostiju i kuhinje

    1. Jesu li jasno navedene posebne prehrambene potrebe gosta?
    2. Jesu li ti zahtjevi jasno objasnjeni u kuhinji?
    3. Trebate pružiti gostima bilo kakve dodatne informacije dobivene u kuhinji?
    4. Može li kuhinja potvrditi da su zahtjevi u potpunosti ispunjeni?
    5. Jesu li gosti bili sretni?
    6. Mogu li konobari poboljšati komunikaciju između gosta i kuhinje?

    Kuhinjski popis za pripremu sigurnih jela bez alergena

    1. Je li označavanje hrane jasno?
    2. Koji sastojci na vašem jelovniku obično izazivaju alergijske reakcije?
    3. Postoje li jela koja lako možete prilagoditi onima s posebnim prehrambenim potrebama?
    4. Koji proizvodi / jela ne mogu biti prilagođeni specifičnim prehrambenim potrebama?
    5. Postoji li poseban radni prostor i kuhinjska oprema koja se koristi za sprečavanje unakrsne kontaminacije?
    6. Postoji li sustav za jasno odvajanje normalnih od određenih narudžbi s hranom?