U profesionalnoj kuhinji teško je uzeti u obzir sve prehrambene potrebe i alergije gostiju. Nudimo praktičan popis za pomoć u upravljanju alergenima u vašoj kuhinji.
-
Popis za jela bez glutena i alergena
- Je li osoblje svjesno raznih alergija / dijeta?
- Je li dostupan program obuke za podizanje svijesti osoblja?
- Postoji li postupak certifikacije koji prosljeđujete gostima?
- Postoji li akcijski plan pomoći klijentima koji su doživjeli jaku alergijsku reakciju?
- Koji drugi restorani rade da nude obroke bez alergena?
Popis za komunikaciju između gostiju i kuhinje
- Jesu li jasno navedene posebne prehrambene potrebe gosta?
- Jesu li ti zahtjevi jasno objasnjeni u kuhinji?
- Trebate pružiti gostima bilo kakve dodatne informacije dobivene u kuhinji?
- Može li kuhinja potvrditi da su zahtjevi u potpunosti ispunjeni?
- Jesu li gosti bili sretni?
- Mogu li konobari poboljšati komunikaciju između gosta i kuhinje?
Kuhinjski popis za pripremu sigurnih jela bez alergena
- Je li označavanje hrane jasno?
- Koji sastojci na vašem jelovniku obično izazivaju alergijske reakcije?
- Postoje li jela koja lako možete prilagoditi onima s posebnim prehrambenim potrebama?
- Koji proizvodi / jela ne mogu biti prilagođeni specifičnim prehrambenim potrebama?
- Postoji li poseban radni prostor i kuhinjska oprema koja se koristi za sprečavanje unakrsne kontaminacije?
- Postoji li sustav za jasno odvajanje normalnih od određenih narudžbi s hranom?