Osobna higijena |
Isporuke
|
Rok trajanja
|
Temperatura skladištenja
|
Pribor
|
Rizik od kontaminacije započinjeP s vama. Osigurajte da svi zaposlenici slijede higijenske standarde.
|
Važno je provjeriti sve proizvode prije nego što uđu u vašu kuhinju. Obratite pažnju na njihov miris, datum uporabe, boju, oštećenja na ambalaži i temperaturu.
|
Proizvodi se moraju konzumirati unutar propisanog roka trajanja. Obavezno se pridržavajte svih uputa za pohranu.
|
Prilikom prijema robe provjerite osnovne uvjete skladištenja.
|
Osigurajte da se oprema za kontakt s hranom očisti nakon uporabe.
|
Skladištenje
|
Križna kontaminacija
|
Priprema
|
Poslužite topla i hladna jela
|
Stroj za pranje posuđa
|
Svaki proizvod zahtijeva svoje vlastite uvjete čuvanja - u zamrzivaču, hladnjaku, tamnom prostoru.
|
Provjerite uvjete skladištenja za svaki proizvod pojedinačno.
Sirovo meso i povrće držite odvojeno od kuhanih proizvoda. Držite svu hranu pokrivenu..
|
Dobar mise-en-place je ključan za dobar početak. Osigurajte da je sva hrana pravilno označena i zaštićena.
|
Topla i hladna posuđa treba čuvati na prikladnoj temperaturi i poslužiti je što je prije moguće nakon stavljanja na tanjur.
|
Kad stavljate posuđe u perilicu posuđa, vodite računa da se optimalno iskoristi prostor u stroju.
|
Čistoća
|
Odvoz smeća
|
Radne površine
|
Mikrovalna pećnica
|
Regeneracija
|
Provjerite da li je vaše osoblje pažljivo na osobnu higijenu. Ovo je prvi korak za smanjenje rizika od kontaminacije.
|
Posuđe stavite na određeno mjesto u kuhinji i izbjegavajte kontakt s hranom. Obavezno redovito ispraznite i čistite kantu.
|
Držite pribor i radne površine čistim i urednim.
|
Koristite pribor i pribor pogodan za upotrebu u mikrovalnoj pećnici.
|
Vruću hranu ohladite u hladnom hladnjaku, a zatim je regenerirajte.
|
Grijanje
|
Zagrijavanje
|
Tava za prženje
|
Rezanje
|
Odleđivanje
|
Da biste osigurali da je određena hrana sigurna za jelo, provjerite potrebne minimalne temperature.
|
Pri grijanju provjerite je li cijela količina ravnomjerno zagrijana.
|
Nikada ne pregrijavajte tavu i redovito mijenjajte mast.
|
Koristite odvojene ploče za ribu, povrće, kuhano meso i sirovo meso.
|
Uvijek odleđujte smrznutu hranu u hladnjaku ili pod hladnom vodom.
|